Er staan 303 producten online!

Tijdelijke btw-verlaging verbouwingen

Vanaf 1 maart 2013 komen er voordelige belastingregels voor verbouwingen.

BelastingdienstVanaf 1 maart komen er voordelige belastingregels voor verbouwingen. Hoe het er precies uit gaat zien is nog niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat de regels die in 2010 en 2011 van toepassing waren nu ook weer gaan gelden. Voor alle uitgevoerde werkzaamheden hoeven we dan geen 21%, maar 6% btw te berekenen.

Voor een gemiddelde tegelvloer met vloerverwarming is dat al snel een voordeel van € 500,-.

De belastingdienst schrijf het volgende;

"Tijdelijke btw-verlaging verbouwingen

In het woningmarktakkoord dat woensdag 13 februari tot stand is gekomen, is afgesproken dat het btw-tarief wordt verlaagd op arbeidskosten bij renovatie en herstel van bestaande woningen.

De btw gaat van 21% naar 6%. Het gaat hier om een tijdelijke maatregel, die ingaat per 1 maart 2013 en loopt tot 1 maart 2014. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de uitwerking van het woningmarktakkoord en deze tijdelijke verlaging van het btw-tarief. Wel is het beleidsbesluit gebaseerd op de tijdelijke btw-verlaging die gold tussen 1 oktober 2010 en 1 oktober 2011. Voor 1 maart 2013 publiceren het ministerie van Financiën en de Belastingdienst meer informatie over deze maatregel. "